Fajtáink

A Francia Pásztorkutya Klub nevéhez híven a francia pásztor- és juhászkutyákat tömöríti, melyekhez hozzávettük a kihalás szélén álló belga származású Ardenni bouviert, valamint a csaknem kihalt Savoyai Juhászkutyát és a Labritot is.

Ezeket a kutyákat a hasonló munkára való alkalmasságuk foglalja szoros egységbe. Valamennyien kis egyedszámmal vannak jelen a magyarországi kutyatenyésztésben, így különösen fontossá váltak azok a lehetőségek, melyeket a klub biztosít - vagy próbál biztosítani tagjai számára.

Fajtáink szekciókba tömörültek. Eddig négy szekciónk alakult meg:

- Beauceron szekció
- Briard szekció
- Bouvier szekció
- Pireneusi Hegyikutya szekció

A többi fajtánk menedzselését a Bouvier szekcióra bíztuk mindaddig, amíg az adott fajta saját szekciója meg nem alakul. A Belga Juhászkutyák menedzselését jogi személy tagunk, a Hungária Belga Juhászkutya Klub (HBJK) végzi.

Szekcióink önálló, a Francia Pásztorkutya Klub honlapjától függetlenül is elérhető honlappal rendelkeznek, melyeknek domain címei a következők:

- Beauceron szekció:  http://www.bergerdebeauce.hu
- Briard szekció:        http://www.briardclub.hu
- Bouvier szekció:      http://www.bouvierdesflandres.hu
- a Pireneusi Hegyikutya szekció önálló domain címmel nem rendelkezik, a szekció honlapja az FRPK honlapján keresztül érhető el a baloldali menüből.

Kérdéseivel bátran forduljon szekcióvezetőinkhez, akiknek elérhetőségét a Francia Pásztorkutya Klub honlapjának Egyesületünk / Vezetőség menüpontjában ugyanúgy megtalálja, mint a szekciók lapjain.

 

 

vissza